Restorative Yoga

Wat is Restorative Yoga?

RESTORATIVE YOGA HERSTELD HET LICHAAM

Restorative Yoga, of in het Nederlands herstel yoga, is een trage yogavorm die niet veel van het lichaam vraagt, maar juist alles aan het lichaam geeft. Het brengt je terug naar jouw optimale gezondheid, door rust en aandacht te beoefenen. De oorsprong van deze yogavorm ligt in de Hatha Yoga. De oefeningen zijn Hatha oefeningen, maar dan vertraagd en met hulpstukken. Heb je lange dagen gemaakt of heb je veel moeten studeren en is je energiepijl op nul terecht gekomen, dan is het tijd voor een restorative yoga les. Je wordt stap voor stap je meegenomen naar een steeds diepere ontspanning. Het is een uitnodiging om te vertragen en verstillen om te komen tot ontspanning en diepe innerlijke rust.

Wat is de invloed op je lichaam?

Restorative yoga of herstellende yoga, het woord zegt het al, zorgt voor herstel van je lichaam. Het resetten van het lichaam naar optimale gezondheid. Omdat we maar doorgaan en te weinig stil staan wat dit met ons lichaam doet, zijn we het contact met ons lichaam kwijt geraakt. Hierdoor kunnen we allerlei chronische ziekten gaan ontwikkelen. Deze yogavorm herstelt het contact en is daardoor goed voor verlichting van stress, spanning en slapeloosheid. De les is geschikt voor iedereen die uit zijn hoofd in zijn lichaam wil komen en het zelf herstellende vermogen van het lichaam wil aanspreken.

Voor wie is Yin Yoga?

Heb je een chronische ziekte? Dan is Restorative Yoga de yoga voor jou. De oefeningen blijven zacht en je hoeft niet je grenzen op te zoeken. De poses zijn makkelijk mee te doen en daarom geschikt voor alle leeftijden. In elke les worden de poses duidelijk uitgelegd, waardoor je de diepe ontspanning, die restorative yoga te bieden heeft, kan ervaren. Er wordt gebruik gemaakt van props zoals: kussens, dekens, bolsters, deze zijn in de ruimte aanwezig.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een Yoga Nidra audio opname!