Leuke links

Heb je interesse in ideeën die de wereld voor jou en voor mij beter maken? Neem dan regelmatig een kijkje op deze pagina.

DOBBEREND BOS

Dobberend bos

Deze installatie bestaat uit een met water gevuld aquarium en drijvende dobbers met daarop schaalmodel bomen. Deze dobberende miniatuurbomen dobberen losjes op en over het water, hierbij vragen oproepend over de relatie tussen de stadsmens en de natuur en hoe beide zich verhouden tot elkaar en de wereld om hen heen.
DOBBEREND BOS
PRACHTLINT

Doe mee!

En maak je omgeving nóg aantrekkelijker! Zaai en plant bloemen, struiken of bomen en bouw zo mee aan een Prachtlint van Alblasserdam tot Leerdam. Deze website helpt je op weg.
PRACHTLINT
TWIKE

Is Twike de toekomst?

Wil je gaan voor een duurzame wereld? Overweeg dan om over te stappen op een 'fietsauto'.

Stap in de Twike. De energietransitie heeft drie wielen, ruimte voor twee personen en weegt minder dan 500 kg. Onze bijdrage aan een betere wereld rijdt meer dan 600 km op één lading en verbruikt het equivalent van 0,5 l / 100 km. Omgebouwd omdat de TWIKE als elektrisch voertuig niet zoveel mogelijk fossiele brandstoffen gebruikt.

TWIKE
NO FOOD WASTED

Minder verspillen, meer besparen!

Jaarlijks worden containers vol met voedsel ongebruikt weggegooid. Ook in het restaurant of de supermarkt bij jou om de hoek. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

NoFoodWasted brengt producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen in kaart en laat zien waar en hoeveel je kunt besparen. Download de app, selecteer een aanbieder bij jou in de buurt en begin vandaag nog met besparen.

NO FOOD WASTED
GEVELTUINEN

Volg het Rotterdamse voorbeeld!

Een geveltuin aanleggen is leuk om te doen, de straat knapt ervan op en je huis blijft in de zomer koeler. Meer groen maakt de stad ook beter bestand tegen klimaatveranderingen en wateroverlast en is goed voor insecten en vogels.

Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van een woning. Ze zijn vooral geschikt in straten waar de huizen geen voortuin hebben. Eén enkele klimplant, stokroos of zonnebloem maakt het straatbeeld al gezelliger, maar andere planten kunnen natuurlijk ook.

GEVELTUINEN