Leuke links

Heb je interesse in ideeën die de wereld voor jou en voor mij beter maken? Neem dan regelmatig een kijkje op deze pagina.

Pieter Pot

Verpakkingsvrije boodschappen

Iedereen houdt van boodschappen. Niemand houdt van afval. Toch zitten de meeste producten in onze voorraadkast in plastic werpverpakkingen. In totaal kopen we in Nederland 26 miljard plastic voedselverpakkingen per jaar, bijna 3.300 per huishouden. Dat is nergens voor nodig. Pieter Pot is op een missie om boodschappen verpakkingsvrij te maken.
Pieter Pot
HOF VAN CARTESIUS

Platform voor de circulaire economie

De coöperatie Het Hof van Cartesius is de bekendste circulaire gebouwde groene werkplek voor creatieve en duurzame ondernemers van Utrecht. Bij Het Hof bouwen creatieve, duurzame ondernemers zélf hun eigen werkruimte af rondom een publieke, klimaatadaptieve binnentuin, in het Werkspoorkwartier in Utrecht. Het Hof biedt momenteel aan 40 Hofleden werkplaatsen en ateliers, is te huur als inspirerende vergaderlocatie en ontvangt jaarlijks 6000 bezoekers.
HOF VAN CARTESIUS
THE SEA CLEANERS

Om onze oceanen te beschermen

The sea cleaners verzamelen drijvend plastic afval in gebieden met een hoge concentratie voordat het zinkt of afbreekt tot microplastics, en ze ontwikkelen innovatieve oplossingen voor het inzamelen en hergebruiken van plastic afval in zee, met zo min mogelijk impact op het milieu.
THE SEA CLEANERS
GROASIS

Geen irrigatiemethode, maar wat dan wel

De Groasis Ecologische Waterbesparende Technologie is een geïntegreerde planting technologie, om te planten in droge, geërodeerde, rotsachtige gebieden en woestijnen. Het is geen manier van irrigatie. In het eerste plantingsjaar is de waterbesparing al meer dan 90% in vergelijking met andere planting methoden. Vanaf het tweede jaar hoef je geen water meer te geven en stijgt de waterbesparing tot 100%.
GROASIS
THE POLLINATORS

The Pollinators

Wij zijn The Pollinators. Wij streven naar een gezonde leefomgeving voor bestuivende diersoorten. Dat is hard nodig, want in ons landschap hebben bestuivers zoals bijen en vlinders het zwaar. LET'S POLLINATE THE PLANET
THE POLLINATORS
DOBBEREND BOS

Dobberend bos

Deze installatie bestaat uit een met water gevuld aquarium en drijvende dobbers met daarop schaalmodel bomen. Deze dobberende miniatuurbomen dobberen losjes op en over het water, hierbij vragen oproepend over de relatie tussen de stadsmens en de natuur en hoe beide zich verhouden tot elkaar en de wereld om hen heen.
DOBBEREND BOS
PRACHTLINT

Doe mee!

En maak je omgeving nóg aantrekkelijker! Zaai en plant bloemen, struiken of bomen en bouw zo mee aan een Prachtlint van Alblasserdam tot Leerdam. Deze website helpt je op weg.
PRACHTLINT
TWIKE

Is Twike de toekomst?

Wil je gaan voor een duurzame wereld? Overweeg dan om over te stappen op een 'fietsauto'.

Stap in de Twike. De energietransitie heeft drie wielen, ruimte voor twee personen en weegt minder dan 500 kg. Onze bijdrage aan een betere wereld rijdt meer dan 600 km op één lading en verbruikt het equivalent van 0,5 l / 100 km. Omgebouwd omdat de TWIKE als elektrisch voertuig niet zoveel mogelijk fossiele brandstoffen gebruikt.

TWIKE
NO FOOD WASTED

Minder verspillen, meer besparen!

Jaarlijks worden containers vol met voedsel ongebruikt weggegooid. Ook in het restaurant of de supermarkt bij jou om de hoek. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

NoFoodWasted brengt producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen in kaart en laat zien waar en hoeveel je kunt besparen. Download de app, selecteer een aanbieder bij jou in de buurt en begin vandaag nog met besparen.

NO FOOD WASTED
GEVELTUINEN

Volg het Rotterdamse voorbeeld!

Een geveltuin aanleggen is leuk om te doen, de straat knapt ervan op en je huis blijft in de zomer koeler. Meer groen maakt de stad ook beter bestand tegen klimaatveranderingen en wateroverlast en is goed voor insecten en vogels.

Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van een woning. Ze zijn vooral geschikt in straten waar de huizen geen voortuin hebben. Eén enkele klimplant, stokroos of zonnebloem maakt het straatbeeld al gezelliger, maar andere planten kunnen natuurlijk ook.

GEVELTUINEN
JANE GOODALL

Zet jij de volgende stap?

Jane Goodall baande het pad voor ons. Wij van janegoodall.org, zijn een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die de visie en het werk van Dr. Jane Goodall bevordert. Door chimpansees te beschermen en mensen te inspireren om de natuurlijke wereld die we allemaal delen te behouden, verbeteren we de levens van mensen, dieren en het milieu. Alles is met elkaar verbonden en iedereen kan een verschil maken.

JANE GOODALL